Υλικά 3 κιλά χοιρινό χωρίς κόκαλο • 2 κουταλιές λάδι 2 κουταλιές ούζο • 2 κουταλιές μέλι • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο • αλάτι • πιπέρι 1 κουταλάκι δενδρολίβανο• 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Μαρινάτα • 3+1/2φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού • 1+1/2 φλιτζανιού χυμός λεμονιού • 1 κουταλιά Θυμάρι ψιλοκομμένο • 2 κουταλιές μέλι • 1/3 φλιτζανάκι ούζο λίγη μουστάρδα πικάντικη.
Εκτέλεση
Αφαιρέστε το λίπος και την πέτσα του χοιρινού και πετάξτε τα. Τυλίξτε σφιχτά το κρέας σε ρολό και δέστε με σπάγκο. Ανακατέψτε τα υλικά της Μαρινάτας, βάλτε μέσα το κρέας, σκεπάστε και αφήστε το μια νύχτα στο ψυγείο. Γυρίστε το μερικές φορές. Βγάλτε το κρέας από τη μαρινάτα και κρατήστε την. Ανακατέψτε σ' ένα μπολ το λάδι, το μέλι, το ούζο, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το κρέας σε ταψί και αλείψτε το με το μείγμα. Ψήστε το ξεσκέπαστο σε μέτρια δυνατό φούρνο για 1 ώρα, αλείφοντας κάθε τόσο με τη μαρινάτα. Προσθέστε την υπόλοιπη μαρινάτα και τις ελιές και ψήστε το ξεσκέπαστο για 15 λε-πτά, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Βγάλτε το κρέας και τις ελιές και βράστε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί, μέχρι να δέσει ελαφρά. Αφαιρέστε τους σπάγκους από το κρέας και σερβίρετε με τη σάλτσα και τις ελιές και με ένα σπυρωτό πιλάφι με λαχανικά
Μαρινάτα • 3+1/2φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού • 1+1/2 φλιτζανιού χυμός λεμονιού • 1 κουταλιά Θυμάρι ψιλοκομμένο • 2 κουταλιές μέλι • 1/3 φλιτζανάκι ούζο λίγη μουστάρδα πικάντικη.
Εκτέλεση
Αφαιρέστε το λίπος και την πέτσα του χοιρινού και πετάξτε τα. Τυλίξτε σφιχτά το κρέας σε ρολό και δέστε με σπάγκο. Ανακατέψτε τα υλικά της Μαρινάτας, βάλτε μέσα το κρέας, σκεπάστε και αφήστε το μια νύχτα στο ψυγείο. Γυρίστε το μερικές φορές. Βγάλτε το κρέας από τη μαρινάτα και κρατήστε την. Ανακατέψτε σ' ένα μπολ το λάδι, το μέλι, το ούζο, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το κρέας σε ταψί και αλείψτε το με το μείγμα. Ψήστε το ξεσκέπαστο σε μέτρια δυνατό φούρνο για 1 ώρα, αλείφοντας κάθε τόσο με τη μαρινάτα. Προσθέστε την υπόλοιπη μαρινάτα και τις ελιές και ψήστε το ξεσκέπαστο για 15 λε-πτά, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Βγάλτε το κρέας και τις ελιές και βράστε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί, μέχρι να δέσει ελαφρά. Αφαιρέστε τους σπάγκους από το κρέας και σερβίρετε με τη σάλτσα και τις ελιές και με ένα σπυρωτό πιλάφι με λαχανικά
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου