Υλικά
350 γρ ταλιατέλες
120 γρ περίπου ζαμπόν κομμένο σε
κύβους
2 καρότα ψιλοκομμένα
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ αρακά βρασμένο
50 γρ βούτυρο,
2 ποτηράκια βότκα
αλάτι.
Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε ένα σκεύος, προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, τον αρακά και σοτάρετέ τα σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Αλατίστε, προσθέστε 100 γρ ζεστό νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε το ζαμπόν και αφήστε μερικά λεπτά για να πάρει γεύση. Προσθέστε τη βότκα και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Σβήστε τη φωτιά και διατηρήστε τη σάλτσα ζεστή. Ετοιμάστε τις ταλιατέλες και σερβίρετε με τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!
350 γρ ταλιατέλες
120 γρ περίπου ζαμπόν κομμένο σε
κύβους
2 καρότα ψιλοκομμένα
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ αρακά βρασμένο
50 γρ βούτυρο,
2 ποτηράκια βότκα
αλάτι.
Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε ένα σκεύος, προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, τον αρακά και σοτάρετέ τα σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Αλατίστε, προσθέστε 100 γρ ζεστό νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε το ζαμπόν και αφήστε μερικά λεπτά για να πάρει γεύση. Προσθέστε τη βότκα και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Σβήστε τη φωτιά και διατηρήστε τη σάλτσα ζεστή. Ετοιμάστε τις ταλιατέλες και σερβίρετε με τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου