Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Μοσχαρι με πρασινη σαλτσα

Written By penny on Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 | 12:06 π.μ.

Υλικά
800 γρ. μοσχάρι,
1lit ζωμός λαχανι­κών 
125 ml ξηρό λευ­κό κρασί,
1 κουτ. σουπ. μαύρο ολό­κληρο πιπέρι,
1 φύλλο δάφνης,
1 κρεμμύδι,
5 γαρίφαλα.
2 αυγά,
2 ματσάκια μαϊντανός,
 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο,
5 κουτ. σουπ. κάπαρη,
200 γρ. κρέμα γάλακτος,
2 κουτ. σουπ. μαγιονέζα,
3 κουτ. γλυκ. ξύδι από λευκό κρασί,
αλάτι,
πιπέρι.
Εκτέλεση
Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε το τυλίγετε με νήμα κουζίνας.Αφή­νετε να πάρει βράση ο ζωμός λαχα­νικών και το λευκό κρασί. Προσθέ­τετε το πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, καρφώνε­τε επάνω τα γαρίφαλα και το προσθέτετε στο ζωμό. Βράζετε το κρέ­ας στο ζωμό, σε χαμηλή Θερμοκρα­σία, περ. 50 λεπτά. Αφήνετε το κρέας μέσα στο ζωμό να κρυώσει.
Βράζετε σφιχτά τα αυγά, τα κα­θαρίζετε, τα κόβετε στη μέση, αφαι­ρείτε τους κρόκους. Πλένετε το μαϊντανό, τον στεγνώνετε. Χοντρο­κόβετε τα φύλλα. Τα λιώνετε στο μίξερ με τον κρόκο, το μαϊντανό, το λάδι, 3 κουτ. σουπ. κάπαρη, κρέμα γά­λακτος, μαγιονέζα και ξύδι. Προ­σθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Βγάζετε το κρέας από το ζωμό, κόβετε το νήμα. Κόβετε το κρέας σε λεπτές φέτες, το σερβίρετε σε πιάτα, το ραντίζετε με την πράσινη σάλτσα, γαρνίρετε με μαϊντανό και κάπαρη.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου