Υλικά
1 κοκκινόψαρο, κομμένο σε φέτες.
2 γλώσσες, κομμένες σε φέτες
500γρ. σκορπίνες, σε κομμάτια
100 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
1 φρέσκο μπακαλιάρο, σε κομμάτια
90 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, καλά ψιλοκομμένες
1 καρότο,
λίγο μάραθο και πράσο,
λίγο σαφράν
24 λεπτές φέτες μπαγκέτας, για κρουτόν
3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση, για κρουτόν ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός, για γαρνίρισμα
ΣΟΥΠΑ
1 μικρό πράσο και κρεμμύδι κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κλωναράκι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου
1 κόκκινη ντομάτα
500 ml λευκό κρασί
λίγο σαφράν
2 κλωναράκια φρέσκο Θυμάρι
Ι φύλλο δάφνης
ΣΟΣ
Ι κρόκος αβγού
1 κ.σ. πολτό ντομάτα
3 σκελίδες σκόρδου
λίγο σσφράν
1βραστή πατάτα, περίπου 200γρ.
Εκτέλεση
Μαρινάρετε τα ψάρια και ανακατεύετε με το μισό λάδι, το σκόρδο, το σαφράν, το καρότο, το μάραθο και το πράσο. Καλύπτετε και βάζετε στο ψυγείο.
Για τη σούπα: ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρόλα σε υψηλή Θερμοκρασία, προσθέτετε μέσα το πράσο, το κρεμμύδι, το μάραθο, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε 1 λίτρο νερό, το σαφράν, τα μυρωδικά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Σουρώνετε σε ψιλό σουρωτήρι, πιέζοντας να βγουν οι χυμοί. Βάζετε τη σούπα σ' ένα σκεύος και σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη, ξαφρίζοντας καλά.
Για τη σος: χτυπάτε τον κρόκο σ' ένα μπολ με τον πολτό ντομάτας, το σκόρδο, το σαφράν, λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Συνεχίζετε, ενώ σιγά-σιγά προσθέτετε το ελαιόλαδο. Πιέζετε τη σάρκα της πατάτας σ' ένα τρυπητό και ανακατεύετε μέσα στη σος.
Ψήνετε ελαφρώς τη μπαγκέτα κάτω από προθερμασμένη σχάρα, κρυώνετε, έπειτα τρίβετε και τις δύο πλευρές με τις κομμένες πλευρές των μισών σκελίδων σκόρδου για να φτιάξετε τα σκορδάτα κρουτόν.
Κόβετε κάθε φιλέτο σε κομματάκια και προσθέτετε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τις γαρίδες και τα λαχανικά. Ρίχνετε τη σούπα και σιγοβράζετε για 7 λεπτά. Αφαιρείτε το ψάρι και τα λαχανικά και τα βάζετε σε μεταλλική πιατέλα Ανακατεύετε 3 κ.σ. σος στη σούπα για να γίνει λίγο πιο παχύρρευστη, έπειτα χύνετε τη σούπα πάνω από το ψάρι και πασπαλίζετε με το βασιλικό. Σερβίρετε τα σκορδάτα κρουτόν τη και την υπόλοιπη σος.
Καλή επιτυχία!!!
1 κοκκινόψαρο, κομμένο σε φέτες.
2 γλώσσες, κομμένες σε φέτες
500γρ. σκορπίνες, σε κομμάτια
100 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
1 φρέσκο μπακαλιάρο, σε κομμάτια
90 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, καλά ψιλοκομμένες
1 καρότο,
λίγο μάραθο και πράσο,
λίγο σαφράν
24 λεπτές φέτες μπαγκέτας, για κρουτόν
3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση, για κρουτόν ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός, για γαρνίρισμα
ΣΟΥΠΑ
1 μικρό πράσο και κρεμμύδι κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κλωναράκι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου
1 κόκκινη ντομάτα
500 ml λευκό κρασί
λίγο σαφράν
2 κλωναράκια φρέσκο Θυμάρι
Ι φύλλο δάφνης
ΣΟΣ
Ι κρόκος αβγού
1 κ.σ. πολτό ντομάτα
3 σκελίδες σκόρδου
λίγο σσφράν
1βραστή πατάτα, περίπου 200γρ.
Εκτέλεση
Μαρινάρετε τα ψάρια και ανακατεύετε με το μισό λάδι, το σκόρδο, το σαφράν, το καρότο, το μάραθο και το πράσο. Καλύπτετε και βάζετε στο ψυγείο.
Για τη σούπα: ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρόλα σε υψηλή Θερμοκρασία, προσθέτετε μέσα το πράσο, το κρεμμύδι, το μάραθο, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε 1 λίτρο νερό, το σαφράν, τα μυρωδικά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Σουρώνετε σε ψιλό σουρωτήρι, πιέζοντας να βγουν οι χυμοί. Βάζετε τη σούπα σ' ένα σκεύος και σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη, ξαφρίζοντας καλά.
Για τη σος: χτυπάτε τον κρόκο σ' ένα μπολ με τον πολτό ντομάτας, το σκόρδο, το σαφράν, λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Συνεχίζετε, ενώ σιγά-σιγά προσθέτετε το ελαιόλαδο. Πιέζετε τη σάρκα της πατάτας σ' ένα τρυπητό και ανακατεύετε μέσα στη σος.
Ψήνετε ελαφρώς τη μπαγκέτα κάτω από προθερμασμένη σχάρα, κρυώνετε, έπειτα τρίβετε και τις δύο πλευρές με τις κομμένες πλευρές των μισών σκελίδων σκόρδου για να φτιάξετε τα σκορδάτα κρουτόν.
Κόβετε κάθε φιλέτο σε κομματάκια και προσθέτετε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τις γαρίδες και τα λαχανικά. Ρίχνετε τη σούπα και σιγοβράζετε για 7 λεπτά. Αφαιρείτε το ψάρι και τα λαχανικά και τα βάζετε σε μεταλλική πιατέλα Ανακατεύετε 3 κ.σ. σος στη σούπα για να γίνει λίγο πιο παχύρρευστη, έπειτα χύνετε τη σούπα πάνω από το ψάρι και πασπαλίζετε με το βασιλικό. Σερβίρετε τα σκορδάτα κρουτόν τη και την υπόλοιπη σος.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου