Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , » Ριζοτο στο φουρνο με μανιταρια

Ριζοτο στο φουρνο με μανιταρια

Written By penny on Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 | 12:53 μ.μ.

Υλικά 
Αυτό το ψητό ριζότο δεν θέλει πολλή προσοχή, όπως το παραδοσιακό που γίνετε στο τηγάνι διατηρεί όμως τη γεύση του όπως το κλασικό ριζότο.
Υλικά 
800γρ.  μανιτάρια   Ι lt ζωμό κοτόπουλου  ή λαχανικών 60γρ. βούτυρο Ι κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο  220γρ. ρύζι  για πιλάφι ή μπασμάτι75 ml ξηρό τσέρι Ι κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο 5 κ.σ. πολύ ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση 
Βάζετε τα  μανιτάρια σε ένα βαθύ μπολ και τα περιχύνετε με το βραστό ζωμό. Αφήνετε να μουλιάσουν για 2 ώρες και τα σουρώνετε σε ψιλό σουρωτήρι κρατώντας τα υγρά. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C. Βάζετε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, χωρητικότητας 1,751t, στο φούρνο για να ζεσταθεί.  Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε ελαφρά για 5 λεπτά. Ρίχνετε τα  μανιτάρια. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε το νερό από τα μανιτάρια, αφήνοντας στο μπολ την τελευταία κουταλιά μαζί με τυχόν κατακάθια. Προσθέτετε το τσέρι και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε και το δεντρολίβανο. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και όταν αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες, μεταφέρετε το μίγμα στο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 15 λεπτά. Αναμιγνύετε 3κ.σ. παρμεζάνα και το βάζετε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά. 3 Μόλις βγάλετε το ριζότο από το φούρνο, το ανακατεύετε. Πετάτε το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Σερβίρεται αμέσως, πασπαλισμένο με την υπόλοιπη παρμεζάνα. 
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου