Υλικά
2 μοσχαρίσιες σπλήνες
1 φλ. φέτα
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. ψίχα ψωμιού
1/2 φλ. βούτυρο
1/2 φλ. χυμό ντομάτας
1/2 γλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά)
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλ. κόκκινο κρασί
δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε και ανοίγετε 2 μοσχαρίσιες σπλήνες από τη μία πλευρά.
Αναμιγνύετε 1 φλυτζάνι φέτα θρυμματισμένn, 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, 1 φλυτζάνι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, 1/2 φλυτζάνι βούτυρο, πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Γεμίζετε τις σπλήνες και τις ράβετε. Τις βάλετε σε ταψάκι και προσθέτετε 1/2 φλυτζάνι λάδι, δάφνη, θυμάρι και αλάτι.
Βράζετε 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί με 1/2 φλυτζάνι χυμό ντομάτας και 1 φλυτζάνι νερό ή ζωμό απο κρέας.
Το ρίχνετε στις σπλήνες και τις ψήνετε στους 175 βαθμούς για 90 λεπτά.
2 μοσχαρίσιες σπλήνες
1 φλ. φέτα
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. ψίχα ψωμιού
1/2 φλ. βούτυρο
1/2 φλ. χυμό ντομάτας
1/2 γλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά)
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλ. κόκκινο κρασί
δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε και ανοίγετε 2 μοσχαρίσιες σπλήνες από τη μία πλευρά.
Αναμιγνύετε 1 φλυτζάνι φέτα θρυμματισμένn, 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, 1 φλυτζάνι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, 1/2 φλυτζάνι βούτυρο, πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Γεμίζετε τις σπλήνες και τις ράβετε. Τις βάλετε σε ταψάκι και προσθέτετε 1/2 φλυτζάνι λάδι, δάφνη, θυμάρι και αλάτι.
Βράζετε 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί με 1/2 φλυτζάνι χυμό ντομάτας και 1 φλυτζάνι νερό ή ζωμό απο κρέας.
Το ρίχνετε στις σπλήνες και τις ψήνετε στους 175 βαθμούς για 90 λεπτά.
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου