Υλικά
Ένα κιλό σταφύλι σουλτανίνα
750 Γραμμάρια ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι νερό
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
Ένα κλωναράκι αρμπαρόριζα ή λίγη βανίλια
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Τα τρυπάμε με μία καρφίτσα δύο φορές και στη συνέχεια βάζουμε τα σταφύλια, τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για δέκα λεπτά. Κλείνουμε το μάτι μας, απομακρύνουμε την κατσαρόλα μας και σκεπάζουμε το μίγμα για 24 ώρες, με μία πετσέτα.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά έως να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος της βράσης προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια ή την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και γεμίζουμε τα γυάλινα βαζάκια μας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Ένα κιλό σταφύλι σουλτανίνα
750 Γραμμάρια ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι νερό
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
Ένα κλωναράκι αρμπαρόριζα ή λίγη βανίλια
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Τα τρυπάμε με μία καρφίτσα δύο φορές και στη συνέχεια βάζουμε τα σταφύλια, τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για δέκα λεπτά. Κλείνουμε το μάτι μας, απομακρύνουμε την κατσαρόλα μας και σκεπάζουμε το μίγμα για 24 ώρες, με μία πετσέτα.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά έως να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος της βράσης προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια ή την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και γεμίζουμε τα γυάλινα βαζάκια μας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου