Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Γεμιστό σκουμπρί

Written By penny tsoytsoyklari on Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 | 10:30 π.μ.

skoympri-gemisto

Υλικά:Για 4 μερίδες
2 σκουμπριά
(περίπου 1/2 κιλό το καθένα) 150 γρ. λευκό κρασί
4 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ψιλοκομμένος βασιλικός
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές τριμμένη
φρυyανιά
3 βρασμένες πατάτες
1 λεμόνι (ο χυμός του)
4 κουταλιές ελαιόλαδο  Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε το σκουμπρί από τα εντόσθια, βάζουμε το μα­χαίρι επάνω από το κεντρικό κό­καλο και χωρίζουμε το πρώτο φι­λέτο, χωρίς να φτάσουμε να κό­ψουμε και το άλλο φιλέτο. Με με­γάλο μαχαίρι χτυπάμε, κόβουμε και βγάζουμε από το ψάρι το κε­ντρικό κόκαλο. Το πλένουμε εσω­τερικά και το ανοίγουμε πάνω σε σανίδα κοπής σαν βεντάλια. Το αλατίζουμε ελαφρά. Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλα­δο στο τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο, κομμένο σε φετούλες. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα αρωματικά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Πα­σπαλίζουμε με την τριμμένη φρυ­γανιά και περιχύνουμε με τον χυ­μό λεμονιού. Σωτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμη και το αποσύ­ρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τη γέμιση ανάμεσα από τα φιλέτα ψαριού και γυρίζουμε το επάνω φιλέτο έτσι ώστε να κλείσει το ψάρι. Το δένουμε γύρω γύρω με σπάγκο κουζίνας, για να μη χυ­θεί η γέμιση. Μεταφέρουμε με δύο σπάτουλες τα ψάρια στο ταψί τον φούρνου. Ρίχνουμε σε κά­θε ψάρι 2 με 3 κουταλιές ελαιό­λαδο, αδειάζουμε το κρασί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, το αφή­νουμε λίγο να κρυώσει και μετά κόβουμε τον σπάγκο και σερβί­ρουμε τα φιλεταρισμένα ψάρια μαζί με τη γέμιση.

Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου