Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , » Μεσογειακη σαλατα με πλιγουρι και τονο

Μεσογειακη σαλατα με πλιγουρι και τονο

Written By penny tsoytsoyklari on Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 | 11:59 π.μ.

Υλικά
200 γρ. πλιγούρι
1 κονσέρβα τόνος σε νερό
3 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
2 ματσάκια φρέσκος μαϊντανός
4με 5 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι φρέσκια αντράκλα, ψιλοκομμένη
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
80 γρ. μαύρες σταφίδες
2 λεμόνια (ο χυμός τούς)
10 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μικρά τρυφερά αγγουράκια, κομμένα σε κύβους
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τον τόνο πολύ καλά και πετάμε το νερό της κονσέρβας. Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και ρίχνουμε δύο ποτήρια βραστό νερό. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε 1 ώρα. Το στραγγίζουμε πολύ καλά. Στη συ­νέχεια το απλώνουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και το πιέζουμε ώστε να μην έχει καθόλου νερό. Το βάζουμε στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, την αντρά­κλα τον τόνο και τις σταφίδες. Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το αλάτι. Περιχύνουμε τη σαλάτα, την ανακατεύουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1/2 ώρα πριν τη σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου