Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Ευκολη κεμμυδοσουπα

Ευκολη κεμμυδοσουπα

Written By penny tsoytsoyklari on Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 | 1:20 μ.μ.

Υλικά 
400 γρ κρεμμύδια 
21/2 κουταλιές βούτυρο 
1 κουταλιά αλεύρι 
11/2 λίτρο ζωμό κότας από κύβο 
3 κουταλιές μπράντι 
200 γρ τριμμένο τυρί Έμμενταλ 
3 αυγά 
Αλάτι και πιπέρι 
Μερικές φέτες ψωμί για τοστ  κομμένες στα τέσσερα
Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες και όσο το δυνατόν ιδίου πάχους για να ψηθούν ομοιόμορφα. Βάζετε στη φωτιά μία μεγάλη κατσαρόλα με το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό ζεστό, ανεβάζετε τη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει την χαμηλώνετε και αφήνετε να ψηθούν 25 λεπτά περίπου. Ψήνετε στο γκριλ τις φέτες του ψωμιού. Βάζετε σε μπολ τα αυγά, 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι, το μπράντι και τα χτυπάτε. Κατεβάζετε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτετε το μίγμα των αυγών και τη μισή γραβιέρα, ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσουν. Βάζετε το ψημένο ψωμί σε σουπιέρα, ρίχνετε τη σούπα, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου