Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Μπουγιαμπεσα

Written By penny on Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 | 12:11 μ.μ.

Υλικά
1 κοκκινόψαρο, κομμένο σε φέτες.
2 γλώσσες, κομμένες σε φέτες
500γρ. σκορπίνες, σε κομμάτια 
100 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
1 φρέσκο μπακαλιάρο, σε κομμάτια
90 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, καλά ψιλοκομμένες
1 καρότο,
λίγο μάραθο και πράσο,
λίγο σαφράν

24 λεπτές φέτες  μπαγκέτας, για κρουτόν
3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση, για κρουτόν ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός, για γαρνίρισμα
ΣΟΥΠΑ
1 μικρό πράσο και κρεμμύδι  κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κλωναράκι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου
1 κόκκινη ντομάτα
500 ml λευκό κρασί
λίγο σαφράν
2 κλωναράκια φρέσκο Θυμάρι
Ι φύλλο δάφνης
ΣΟΣ
Ι κρόκος αβγού
1 κ.σ. πολτό ντομάτα
3 σκελίδες σκόρδου
λίγο σσφράν
1βραστή πατάτα, περίπου 200γρ.
Εκτέλεση
Μαρινάρετε τα ψάρια  και ανακατεύετε με το μισό λάδι, το σκόρδο, το σαφράν, το καρότο, το μάραθο και το πράσο. Καλύπτετε και βάζετε στο ψυγείο.
Για τη σούπα: ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε κατσα­ρόλα σε υψηλή Θερμοκρασία, προσθέτετε μέσα το πράσο, το κρεμμύδι, το μάραθο, το σέλινο και το σκόρδο και μα­γειρεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και σιγοβρά­ζετε για 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε 1 λίτρο νερό, το σα­φράν, τα μυρωδικά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Σουρώ­νετε σε ψιλό σουρωτήρι, πιέζοντας να βγουν οι χυμοί. Βά­ζετε τη σούπα σ' ένα σκεύος και σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη, ξαφρίζοντας καλά.
Για τη  σος: χτυπάτε τον κρόκο σ' ένα μπολ με τον πολτό ντομάτας, το σκόρδο, το σαφράν, λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Συνεχίζετε, ενώ σιγά-σιγά προσθέτετε το ελαιόλαδο. Πιέζετε τη σάρκα της πατάτας σ' ένα τρυπητό και ανακατεύετε μέσα στη σος.
Ψήνετε ελαφρώς τη  μπαγκέτα κάτω από προ­θερμασμένη σχάρα, κρυώνετε, έπειτα τρίβετε και τις δύο πλευρές με τις κομμένες πλευρές των μισών σκελίδων σκόρ­δου για να φτιάξετε τα σκορδάτα κρουτόν.
Κόβετε κάθε φιλέτο σε κομματάκια και προσθέτετε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τις γαρίδες και τα λαχανικά. Ρίχνετε τη σούπα και σιγοβράζετε για 7 λεπτά. Αφαιρείτε το ψάρι και τα λαχανικά και τα βάζετε σε μεταλλική πια­τέλα Ανακατεύετε 3 κ.σ.  σος στη σούπα για να γίνει λίγο πιο παχύρρευστη, έπειτα χύνετε τη σούπα πάνω από το ψάρι και πασπαλίζετε με το βασιλικό. Σερβίρετε τα σκορδάτα κρουτόν τη και την υπόλοιπη  σος.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου