Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , » Κουραμπιεδες

Κουραμπιεδες

Written By penny tsoytsoyklari on Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013 | 11:25 μ.μ.


Υλικά για 40-50 κομμάτια
1 κιλό βούτυρο φρέσκο σε Θερμοκρασία δωματίου 1 κιλό αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη, καβουρδισμένη (όπως είναι με τη φλούδα) 1.200γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 1/2 φλιτζάνι κονιάκ 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 αβγό 3 κουτ, σούπας ζάχαρη άχνη 3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό αρκετή ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ανθόνερο
Εκτέλεση
Ριχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αβγό και ανακατεύουμε με το χέρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι. Το προσθέτουμε σιγά σιγά στο βασικό μας μίγμα μαζί με το κονιάκ πλάθοντας μέχρι να γίνει ζυμάρι και στο τέλος προσθέτουμεκαι τα αμύγδαλα. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες-μπουκίτσες και τις τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω απόντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τις πιέζουμε λίγο στο κέντρο να κάνουν ένα μικρό βαθούλωμα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν Χρώμα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τους ραντίζουμε με ανθόνερο και μετά τους πασπαλίζουμε με άχνη.
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου