Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ

Written By penny tsoytsoyklari on Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 | 12:14 μ.μ.

 Υλικά
11/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. βούτυρο, μαλακό
2 μεγάλα αβγά σε Θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
11/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ι/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. κομμένους χουρμάδες
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1/2 φλιτζ. βούτυρο, μαλακό
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
11/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση

 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° βουτυρώνετε  και αλευρώνετε μια φόρμα 25 τρύπα. • Χτυπάτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτιρο τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Δυναμώνετε λίγο το μίξερ και αφήστε τα υλικά για άλλα 2 λεπτά Ρίχνετε τους χουρμάδες. • Ψήνετε το μείγμα στη φόρμα 40-50 λεπτά • Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα 10 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. 
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ • Σε μεσαίο μπολ χτυπάτε το Βούτυρο το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε σταδιακά την ζάχαρη
 Προσθέτετε  αρκετό  χυμό λεμονιού μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά επικάλυψη. • Απλώνετε την επικάλυψη στην επιφάεια και στα τοιχώματα του κέικ. Κέικ 25 εκ. • Προετοιμασία: 15' • Ψήσιμο: 40
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου