Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Κέικ Σοκολάτας και Μέντας

Κέικ Σοκολάτας και Μέντας

Written By penny on Τρίτη 16 Απριλίου 2013 | 11:36 π.μ.

Υλικά 

125 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
2 κουταλάκια στιγμιαίος καφές
3/4 φλιτζανιού νερό
100 γρ. σοκολάτα υγείας
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές κακάο σε σκόνη
Κρέμα μέντας
125 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές γάλα
1/2 κουταλάκι εσάνς μέντας
Γλάσο Σοκολάτας
300 γρ. κουβερτούρα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση 

Ας ξεκινήσουμε το Κέικ σοκολάτας
Βουτυρώνουμε δύο ορθογώνια ταψιά (8x26 εκ.) και καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα τους με λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε το βούτυρο, τον καφέ, το νερό, τη σοκολάτα και την άχνη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά το αβγό, τα αλεύρια και το κακάο.
Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά.
Αφήνουμε τα κέικ στα ταψιά για 5 λεπτά, πριν τα βγάλουμε για να κρυώσουν.
Κόβουμε τα κέικ στη μέση, οριζόντια.
Αλείφουμε το κάτω μέρος του κάθε κέικ με το 1/4 της κρέμας μέντας.
Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι του κάθε κέικ.
Τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα μέντας σε κορνέ και απλώνουμε την κατά μήκος του κέντρου της επιφάνειας του κάθε κέικ.
Βάζουμε τα κέικ σοκολάτας στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Με μεταλλική σπάτουλα και δουλεύοντας γρήγορα, αλείφουμε όλη την επιφάνεια των κέικ με το γλάσο σοκολάτας.
Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Κρέμα Μέντας :
Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει πολύ ανοιχτόχρωμο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, τη ζάχαρη, το γάλα, την εσάνς μέντας και αρκετό από το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Γλάσο Σοκολάτας :
Αναμειγνύουμε καλά τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.Καλή σας επιτυχία!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου