Buscar

Φόρτωση...

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Τυροπιτάκια

 
Υλικά για 6 άτομα

½ κιλό φύλλο κρούστας
150 γρ. αλεύρι
150 γρ. Flora Soft με βούτυρο
½ λίτρο γάλα
200 γρ. τυρί φέτα (χοντροτριμμένη)
100 γρ. μανούρι (τριμμένο)
100 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
100 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα (τριμμένο)
3-4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
Λιωμένο Flora Soft με βούτυρο (για το άλειμμα των φύλλων)


Εκτελεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και στη συνέχεια ρίχνουμε το κεφαλοτύρι ή τη γραβιέρα, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα. Μόλις λιώσει το τυρί προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση το μίγμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Κατόπιν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο κρύο νερό και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μίγμα ανακατεύοντας.
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα με Flora Soft με βούτυρο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στη συνέχεια, απλώνουμε σε πάγκο ένα φύλλο κρούστας και με πινέλο το περνάμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο λιωμένο. Στρώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε επίσης με λίγο Flora Soft με βούτυρο.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες. Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας λίγη γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σε τριγωνάκι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Βάζουμε τα πιτάκια στο ταψί και τα αλείφουμε με μπόλικο Flora Soft με βούτυρο. Τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.http://www.flora.com.gr

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιο σας