Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , » Τρίγωνα πανοράματος

Τρίγωνα πανοράματος

Written By penny tsoytsoyklari on Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 | 12:44 μ.μ.

                                                         Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας και αρκετό βούτυρο γάλακτος

Για την κρέµα

700 γρ. φρέσκο γάλα
300 γρ. κρέµα γάλακτος
80 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. ζάχαρη
2 αβγά + 6 κρόκοι
άρωµα βανίλιας
2 κ.σ. βούτυρο
Για το σιρόπι

½ κιλό ζάχαρη
1/4 λίτρου νερό
1 κ.σ. χυµός λεµονιού
Εκτέλεση

Παίρνουµε τα φύλλα ένα ένα, τα βουτυρώνουµε και τα διπλώνουµε σαν τρίγωνο – όπως στα τυροπιτάκια. Τα ψήνουµε, αρχικά σε δυνατό φούρνο, µέχρι να φουσκώσουν, και στη συνεχεία σε µέτριο, ώσπου να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώµα. Αφήνουµε να κρυώσουν και τα κόβουµε σε µία γωνία, ώστε να δηµιουργήσουµε χώρο για την κρέµα.

Βράζουµε τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις δέσει ελαφρώς, ρίχνουµε µέσα τα τρίγωνα και τα αφήνουµε για λίγο.

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τη ζάχαρη µε το κορν φλάουρ. Ρίχνουµε τα αβγά και τους κρόκους. Χτυπάµε καλά. Ζεσταίνουµε το (αρωµατισµένο µε βανίλια) γάλα και την κρέµα γάλακτος και ρίχνουµε το 1/3 του µείγµατος στο µείγµα των αβγών. Ανακατεύουµε γρήγορα. Επαναφέρουµε το µείγµα στην κατσαρόλα µε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουµε σιγοβράζοντας, ώσπου να σφίξει η κρέµα. Αποσύρουµε και ενσωµατώνουµε το βούτυρο. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε να κρυώσει εντελώς. Χτυπάµε την κρέµα στο µίξερ ώσπου να αφρατέψει και γεµίζουµε τα σιροπιασµένα τρίγωνα.
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου