Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Μπαρμπούνια γεμιστά

Μπαρμπούνια γεμιστά

Written By penny tsoytsoyklari on Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 | 12:39 μ.μ.

mparmpoynia-gemista

Μπαρμπούνια γεμιστά είναι ένα πολύ νόστιμο και ξεχωριστό πιάτο απολαύστε το! 
Μερίδες 6 Χρόνος προετοιμασίας 20' Χρόνος μαγειρέματος 20'
Υλικά:
6 μπαρμπούνια ή 12 μεγάλες σαρδέλες (σαρδελομάνες) για τη γέμιση

2 κουταλιές κουκουνάρι καβουρντισμένο και αλεσμένο
2 κουταλιές σταφίδες
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κούπας Ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο
Ψωμί χωρίς την κόρα
Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης. Πλύνετε και καθαρίστε τα λέπια των ψαριών. Ανοίξτε τις κοιλιές, αφαιρέστε τα εντόσθια και πλύνετε τες καλά. Χαράξτε τα μπαρμπούνια βαθειά με κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος της κοιλιάς κι ανοίξτε τα σαν πεταλούδες. Αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά. Μοιράστε τη γέμιση στο εσωτερικό τους και κλείστε τα. Αλείψτε τα με λάδι και ψήστε τα στο φούρνο ή πανάρετέ τα με αυγό και φρυγανιά και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι 4' από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα μόνο μια φορά. Αν χρησιμοποιήσετε φιλέτα σαρδέλας, ενώστε τα ανά δυο με γέμιση και ψήστε τα στο φούρνο ή στο τηγάνι. Σερβίρετέ τα ζεστά συνοδεύοντάς τα με σοταρισμένα τρυφερά καρότα και φασολάκια. Πασπαλίστε με λίγο δεντρολίβανο.
 
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου