Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Κανελονια με φιλετο γαλοπουλας

Written By penny on Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 | 11:50 μ.μ.

Υλικά
Για τη γέμιση
200 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
2 κρεμμύδια
4 κουτ. σουπ. λάδι,
700 γρ. κιμάς βοδινός
5-6 μικρά φύλλα φασκομηλιάς
50 γρ. τυρί παρμε­ζάνα
200 γρ. κολοκύθια
αλάτι,
άσπρο φρεσκοκομμένο πιπέρι
3-4 αυγά,

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ
2 κουτ. σουπ βούτυρο
3 κουτ. σουπ αλεύρι
3/4 του λίτρου γάλα
αλάτι
 πιπέρι
100 γρ. τυρί παρμε­ζάνα
Επίσης: 20 κανελόνια για γέμισμα, χωρίς προκαταρκτικό βράσιμο, βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Πλένετε, σκουπίζετε, ψιλοκόβετε το φιλέτο Καθαρίζετε, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα σοτάρετε να ροδί­σουν σε 1 κουτ. σουπ. λάδι, τα βγάζετε. Ψήνετε τον κιμά και το φιλέτο, ανά μερίδες, 4 λεπτά, στο υπόλοιπο βούτυρο .Πλένετε, ψιλοκόβετε το φασκόμηλο.
Για τη μπεσαμέλ ζεσταίνετε το
βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι. Προ­σθέτετε το γάλα, αλατοπιπερόνετε.Τα σιγοβράζετε 20 λεπτά ανακατεύ­οντας.Τρίβετε το τυρί και το αφήνετε να λιώσει μέσα στη σάλτσα.
Τρίβετε την παρμεζάνα. Πλένετε, καθαρίζετε, ψιλοκόβετε τα κολοκύ­θια.
Ανακατεύετε την παρμεζάνα, το φασκόμηλο και περ. 100 γρ. κύβους κολοκυθιού με τον κιμά και το φιλέτο, αλατοπιπερόνετε. Προσθέτετε τα αυγά .
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τον κιμά σε μεγάλο κορνέ με μεγάλο στρογγυλό άνοιγμα και γεμίζετε τα κανελόνια  Βουτυρώνετε τη φόρμα, βάζετε τα γεμιστά κανελόνια.
Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα κο­λοκύθια, περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε στη μεσαία σχάρα 45 λεπτά
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου