Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Ρυζοτο με ζαμπον

Ρυζοτο με ζαμπον

Written By penny tsoytsoyklari on Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 | 7:01 μ.μ.

Υλικά
350 γρ. ρύζι Καρολίνα
200 γρ. ζαμπόν σε κύβους
150 γρ. τυρί του τοστ σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές αλεύρι
3/4 τον λίτρου ζεστό γάλα αποβουτυρωμένο
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κρόκους αυγών
1 κύβο
Αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι για 12 με 15 λεπτά σε μπό­λικο αλατισμένο νερό, οπού έχουμε ρίξει τον κύβο. Σουρώνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 1 κουταλιά βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέ­μα γάλακτος και το μισό κεφαλοτύρι.
Ετοιμάζουμε μια κρέμα: διαλύουμε σε λίγο χλιαρό γάλα το αλεύρι, το βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατίζουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε την κρέμα για με­ρικά λεπτά, ώστε να γίνει παχύρρευστη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και, αφού κρυώσει λίγο, τούς κροκούς. Ανακατεύουμε καλά.
11
22
33
Βουτυρώνουμε το σκεύος που Θα χρησιμοποιήσουμε και τοποθετούμε εναλλάξ μία στρώση ρύζι, μία στρώση κρέμα  και σκορπίζουμε λίγο ζαμπόν και λίγο τυρί τοστ
Ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζα­μπόν με φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λε­πτά φετάκια και σοταρισμένα σε λίγο λά­δι με σκόρδο και μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου