Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Ομελετα με αρωματικα χορταρικα

Ομελετα με αρωματικα χορταρικα

Written By penny on Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 | 12:31 μ.μ.

Υλικά
450 γρ καπνιστό μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
75 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
120 γρ Κρέμα γάλατος
75 γρ τριμμένη παρμεζάνα
8 αυγά,
25 γρ βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά χορταρικά,
μαϊντανό.
Εκτέλεση
Αφαιρέστε το λίπος από το μπέικον και κόψτε το σε λουρίδες. Τσιγαρίστε το κρεμμύ­δι χωρίς λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το μπέικον και τσιγαρίστε το και αυτό για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Ρίξτε μέσα την κρέμα γάλατος και 50 γρ μόνο από την παρμεζάνα. Ανακα­τέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.
Χτυπήστε μαζί μόνο τα 4 αυγά, ανακατέψ­τε τη μισή ποσότητα από τα αρωματικά και αλατίστε. Λιώστε 15 γρ βούτυρο σε ένα τηγά­νι,  και αφήστε το να ζεσταθεί πολύ. Προσθέστε το μείγμα των αυγών, ανακατέψτε προσεχτικά για 1 λεπτό. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύετε.
Ζεστάνετε τη γέμιση που ετοιμάσατε για 1 λεπτό. Απλώστε τη μισή ποσότητα της γέ­μισης πάνω στη μια πλευρά της ομελέτας και διπλώστε την από πάνω. Τηγανίστε την ομελέ­τα για 1 λεπτό και βγάλτε την από το τηγάνι. Διατηρήστε την ζεστή.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 4 αυγά, ετοιμάζοντας τη δεύτερη ομελέ­τα. Πασπαλίστε τις ομελέτες με την υπόλοι­πη παρμεζάνα και γαρνίρετέ τες με μαϊντανό. Κόψτε τες στη μέση και σερβίρετε
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου