Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Κοτοπουλο τηγνιτο με μανιταρια

Written By penny tsoytsoyklari on Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 | 2:36 μ.μ.

Υλικά
1 κοτόπουλο μικρό γύρω στο 1 κιλό
250 γραμ. μανιτάρια
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε 4 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε το λά­δι, το κρασί, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τ' αφήνουμε για μισή περίπου ώρα  γυρίζοντάς τα, κάθε τόσο, για να μαριναριστούν καλά από παντού.
Τα βγάζουμε από τη μαρινάτα, τα στραγγίζουμε, τ' αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε για 10"-12" λεπτά, στην αρχή σε μέτρια κι αργότερα σε δυνατή φωτιά σε φριτέζα, γυρίζοντάς τα, να ψηθούν καλά κι από τις δυο πλευρές τους.
Δυο λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμό τους, προσ­θέτουμε στο τηγάνι  ένα ένα και με προσοχή  τα μανιτάρια (που τα έχουμε στο μεταξύ σοτάρει ξεχω­ριστά) κι αφήνουμε για 1-2 λεπτά να αποτελειώσουν μαζί το ψήσιμό τους.
Σερβίρουμε, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού και συνοδεύοντας με άσπρο πιλάφι και τυρί τριμμένο.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου