Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , » Στηθος κοτοπουλου γεμιστο με μανιταρια και σπανακι

Στηθος κοτοπουλου γεμιστο με μανιταρια και σπανακι

Written By penny on Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 | 12:00 π.μ.

Υλικά
4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλα αλάτι, άσπρο πιπέρι.
20 νρ. λαρδί βουτύρου.( μαλακό, κρεμώδες, λευκό λίπος με υφή βουτύρου)
Για τη γέμιση
100 γρ. μαναράκια
1 μικρό κρεμμύδι
20 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. γλυκιά κρέμα γάλακτος.
4 μεγάλα ή 8-10 μικρά
φύλλα σπανάκι.
Για τη σάλτσα
200 ml ζωμό κότας 
3 κ.σ.  άσπρο κρασί
1/8 λίτρου γλυκιά κρέμα γάλα­κτος
20 νρ. παγωμένο βού­τυρο
Εκτέλεση
Ξεπλένετε τα φιλέτα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε οριζόντια με τέτοιο τρόπο, ώστε κάθε φιλέτο να είναι ακόμα ενωμένο στη μια πλευ­ρά. Καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι.
Κόβετε τα φιλέτα  οριζόντια. βάζετε πάνω φύλλα σπανάκι κει γέμιση και τα δένετε
με νήμα
Για τη γέμιση: Πλένετε τα μα­νιτάρια, καθαρίζετε το κρεμ­μύδι, τα ψιλοκόβετε. Σοτάρε­τε το κρεμμύδι σε καυτό βού­τυρο. προσθέτετε τα μανιτά­ρια και τα σοτάρετε έως ότου να εξατμιστεί το νερό τους. Στο τέλος προσθέτετε το μα­ϊντανό. Τα αφήνετε να κρυ­ώσουν, προσθέτετε κρέμα γάλακτος. κι αλατοπιπερώνετε. Πλένετε και στραγγίζετε τα φύλλα σπανάκι και τα απλώ­νετε στα φιλέτα. Βάζετε από πάνω γέμιση. Δένετε κάθε φιλέτο με νήμα.
Ζεσταίνετε βούτυρο και τη­γανίζετε τα φιλέτα για 6 περίπου.λεπτά σε κάθε πλευρά, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε ζεστά.
Για m σάλτσα: Προσθέτετε ζωμό στα κατακάθια και σιγο­βράζετε, αν Θέλετε προσθέ­τετε κρασί, προσθέτετε κρέ­μα γάλακτος., ανακατεύετε, προ­σθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια. κι ανακατεύετε.  Αλατοπιπερώνετε. Κόβετε το στήθος κότας λοξά σε φέτες και σερβίρετε με τη σάλτσα και κροκέτες πατάτας.
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου