Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » » Σαλατα του καισαρα

Σαλατα του καισαρα

Written By penny on Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 | 9:31 μ.μ.

Υλικά
Για το ντρέσινκ
2 κρόκους αυγού
Ι κ.σ. χυμό λεμονιού ή κατά βούληση  2/3φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για την σαλάτα
4 φιλέτα αντσούγιας, πολύ ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες

2 αυγά
Ι σαλάτα (μαρούλι)
4 φέτες λευκό ψωμί, χωρίς κόρες              1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Για το ντρέσινγκ χτυπάτε καλά τούς κρόκους με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε με σταθερή ροή το ελαιόλαδο και χτυπάτε ώσπου να πήξει και να γίνει απαλό μίγμα. Αναμι­γνύετε τις αντσούγιας και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε κι άλλο λεμόνι. Αφήνετε στην άκρη.
Για να γίνουν σκληρά τα αυγά, τα βάζετε σε ένα κατσα­ρολάκι και τα σκεπάζετε με κρύο νερό. Τα βράζετε σιγανά για 10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα παγώνετε σε κρύο νερό, τα ξεφλουδίζετε και τα ψιλοκόβετε.
Κόβετε τη σαλάτα σε μπουκιές και την αφήνετε στο ψυ­γείο. Για τα κρουτόν, κόβετε το ψωμί σε ίσους κύβους. Ζε­σταίνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ροδίζετε τους κύ­βούς. Τους βγάζετε και τούς στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα συστατικά και σερβίρετε
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου