Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Ρυζι με αρωματικα χορτα

Written By penny tsoytsoyklari on Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 | 11:48 μ.μ.

Υλικά
Από 1 ματσάκι μαϊντανός, και άνηθος,
1 ματσάκι φρέ­σκα κρεμμυδάκια,
120 γρ. τυρί παρμεζάνα,
40 γρ. τυρί γκούντα,
150 γρ. σαλάτα
Περ. 1 l ζωμός λαχανικών 
250 πι! ξηρό λευκό κρασί,
300 γρ. ρύζι mpasmati,
150 γρ. μπέι­κον σε φέτες,
4 κουτ. σουπ. ελαιόλα­δο,
2 κουτ. σουπ. ξύδι από λευκό κρασί,
1/2 κουτ. γλυκ. μουστάρδα
αλάτι,
πιπέρι,
ζάχαρη,
1 κουτ. σουπ. βούτυρο,
Ι σκελίδα σκόρδο,
4 κουτ. σουπ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένετε τα αρωματικά χόρτα, ψιλοκόβετε τα φύλλα. Ψιλοκόβετε επίσης τα κρεμμύδια.
Τρίβετε λεπτά τα τυριά. Καθα­ρίζετε την σαλάτα την πλένετε και την κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βράζετε το ζωμό και το κρασί. Βράζετε το ρύζι μέσα στο ζωμό και το κρασί σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Σοτάρετε το μπέικον.
Για τη μαρινάτα ανακατεύετε λάδι, ξύδι, μουστάρδα και 1 κουτ. σουπ. νερό. Προσθέτετε αλάτι, πιπέ­ρι και μία πρέζα ζάχαρη. Προσθέτετε από 1 κουτ. γλυκ. ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα και φρέσκα κρεμ­μυδάκια. Ανακατεύετε τη μαρινάτα· με σαλάτα και μπέικον.
Βουτυρώνετε μία φόρμα (22 εκ. διάμετρος).Ανακατεύετε το στραγ­γισμένο ρύζι με το τυρί, τα αρωμα­τικά χόρτα και τα φρέσκα κρεμμυ­δάκια. Καθαρίζετε το σκόρδο, τα λιώνετε και το προσθέτετε. Προ­σθέτετε το χυμό λεμονιού, αλατοπι­περόνετε. Βάζετε το ρύζι στη φόρμα και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Γεμίζετε το κέντρο με τη σαλάτα  και γαρνίρετε με φύλλα από αρωματικά χόρτα.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου