Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Ποικιλια ψαρικων

Written By penny on Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 | 11:19 π.μ.


Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι,
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια,
2 σκελίδες σκόρδο,
2 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο (κύβο), λίγος  κρόκος Κοζάνης
112 κονσέρβα καθαρισμένες ντομάτες,
1 κουτ. γλυκ. ξερό θυμάρι και δεντρολίβανο,
1 μικρή κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά,
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
250 γρμ. φιλέτο ψαριού,
χυμό 1/2 λεμονιού,
250 γρμ. γαρίδες,
500 γρμ. κατεψυγμένα μύδια,
250 γρμ. πράσινο κατεψυγμένο αρακά, αλάτι,
πιπέρι.
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ρύζι σ' ένα τηγάνι με 2 κουτ. σούπας λάδι, ώσπου να γί­νει καυτό. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα ψιλοκόβετε, τα προσθέτετε στο ρύζι, τα αφήνετε να σοταριστούν 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό, τον κρόκο, τις ντομάτες με το χυμό, το Θυμάρι και το δεντρολί­βανο. Ψήνετε το ρύζι σε 175 βαθ­μούς  στο φούρνο για 1 ώρα αφού το σκεπάσετε. Πλένε­τε τις πιπεριές, τις κόβετε στα τέσ­σερα κατά μήκος, αφαιρείτε τους σπόρους, τις κόβετε σε λουρίδες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κό­βετε φέτες. Ραντίζετε το ψάρι με λε­μόνι. Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφαι­ρείτε το έντερο. Πλένετε τα μύδια τα αφήνετε να στραγγίσουν. Αφού ψηθεί το ρύζι 30 λεπτά προσθέτετε την πιπεριά, τα κρεμμύδια, τον αρα­κά και τα μύδια, τα σκεπάζετε και τα ψήνετε ακόμα 1/2 ώρα.
Κόβετε το φιλέτο ψαριού σε μικρά κομμ. Αλατοπιπερόνετε το ψάρι και τις γαρίδες, τα ψήνετε σε λάδι σε σι­γανή φωτιά 3 λεπτά από κάθε πλευ­ρά και τα μοιράζετε πάνω στο ρύζι.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου