Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , » Μυδια στο φουρνο με παρμεζανα

Μυδια στο φουρνο με παρμεζανα

Written By penny on Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 | 7:40 μ.μ.

Υλικά


450 γρ. φρέσκα μύδια
3 κουταλιές νερό
1κουταλιά λιωμένο Βούτυρο  1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι χοντροαλεσμένο
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξύνετε χαλά τα μύδια με ένα στρογ­γυλεμένο μαχαίρι, για να καθαρίσουν και αφαιρείτε τα γένια τους.
Χτυ­πάτε απότομα τα μύδια που είναι ανοι­χτά και πετάτε εκείνα που δεν κλείνουν μετά το χτύπημα.
clip_image002[10]
Βάζετε τα μύδια και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάζετε την
κατσαρόλα και αχνίζετε 5 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια.
Τα σουρώνετε και πετάτε όσα παραμένουν κλειστά. Αφαιρείτε το επάνω κέλυφος και αφήνετε τη σάρκα στοclip_image002
κάτω κέλυφος.
Βάζετε τα μύδια σ' ένα πυρέξ, τοπο­θετώντας το ένα δίπλα στο άλλο, σε μία στρώση.
Προθερμαίνετε το γκριλ στην μεγαλύτερη θερμοκρασία. Σ' ένα μπολ
αναμειγνύετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το σκόρδο και το μαύρο πιπέρι.
Απλώνετε λίγο από το μείγμα  σε κάθε μύδι. Ψήνετε τα μύδια στο γκριλ 2 λεπτά, ώσπου να τσιτσιρίσουν και να
χρυσίσουν. Τα σερβίρετε με το κέλυφος τους.
Καλή επυτιχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου