Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , » Μπουγατσα μυρωδατη

Μπουγατσα μυρωδατη

Written By penny on Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 | 10:22 μ.μ.

Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού ή κρούστας

11/2 λίτρο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάονρ
2 λεμόνια και 2 μοσχολέμονα . Βούτυρο λιωμένο για τα
φύλλα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το
φούρνο στου 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί φούρνου ή ένα πυρέξ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι
Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώs μέχρι
να γίνει μια λεία κρέμα Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ξύνουμε το λεμόνια και τα μοσχολέμονο και τα ρίχνουμε στην κρέμα, μαζί με τον χυμό από ένα μοσχολέμονο Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.Βουτυρώνουμε 6 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί Ρίχνουμε τη γέμιση και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα ένα κουτάλι.
Από πάνω βάζουμε άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου (με αέρα)Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!! AB
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου