Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , » Μαρουλοσαλατα με κρουτον και τυρι

Μαρουλοσαλατα με κρουτον και τυρι

Written By penny tsoytsoyklari on Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 | 1:31 μ.μ.



Σαλάτα: Ι μαρούλι,
Ι άλλο είδος
σαλατικό ότι εσείς προτιμάτε,
100 γρ. αγριόβρουβα,
100 γρ. μπέικον,
3 κ.σ. ελαιόλαδο,
Ι μικρή σκελίδα σκόρδο,
6 φέτες ψωμί τοστ , κομμ. σε κύβους,
150 γρ. ψιλοτριμμένο μαλακό τυρί

Σάλτσα για τη σαλάτα:
Ι μικρή σκελί­δα σκόρδο,
8 m1 ξίδι
10 m1 ελαιόλαδο,
1 ζωμός κότας,
αλάτι,
φρεσκοαλεσμ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σαλάτα: Αφαιρείτε τα εξωτε­ρικά φύλλα των χορταρικών. Πλένετε τα υπόλ. φύλλα και την αγριόβρουβα, τ' αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα κόβετε σε λωρίδες. Αφαιρεί­τε το τραγανό του μπέικον και κόβετε το μπέικον σε μικρούς κύβους, το τηγανί­ζετε να γίνει τραγανιστό και το βάζετε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λίπος. Ζεσταίνετε λάδι με το σκόρ­δο το οποίο έχετε καθαρίσει και λιώσει. Προσθέτετε κύ­βους ψωμιού και τους τηγα­νίζετε να γίνουν τραγανιστοί. Πασπαλίζετε με 100 γρ. τριμμένο τυρί, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανα­κατεύετε καλά, ούτως ώστε να πιάσει παντού το τυρί.
Σάλτσα για τη σαλάτα:
Κτυ­πάτε σε λείο μείγμα όλα τα υ­λικά εκτός από το λάδι και το ζωμό κότας. Προσθέτετε τμηματικά το λάδι, αραιώνετε με το ζωμό και καρυκεύετε. Βάζετε τα σαλατικά σε πιάτα τα ραντίζετε με το ντρέσινγκ, τα γαρνίρετε με κύβους μπέ­ικον, ζεστά κρουτόν, αρωμα­τικά χόρτα, 50 γρ. τριμμένο τυρί και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου