Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Κρεμμυδοσουπα

Written By penny tsoytsoyklari on Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 | 10:55 μ.μ.


Υλικά
750 γρμ. κρεμμύδια,
50 γρμ. βού­τυρο ή μαργαρίνη,
3/4 λιτρ. ζωμό κρέατος (κύβος),
μαύρο πιπέρι,
μοσχοκάρυδο,
4 φέτες μακέτα πολυτελείας,
75 γρμ. τριμμένο τυρί Έμμενταλ,
1/2 πράσο.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτούς κρίκους. Λιώνετε το βούτυρο σε μια ψηλή κατσαρόλα, σοτάρετε μέσα τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν προσθέτετε τον ζωμό. πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει περ. 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, ψήνετε τις φέτες ψωμιού και από τις δυο πλευρές. Σερβίρετε τη σούπα σε 4 μπολ και βάζετε σε καθένα από μια φέτα ψωμί. Πασπαλίζετε το ψωμί με το τυρί και το βάζετε για λίγο στο γκριλ ώσπου να λιώσει. Πλένετε το πράσο, το κόβετε σε λεπτές φέτες και το προσθέτετε στη σούπα.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου