Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Κοτοπουλακι με μανιταρια

Κοτοπουλακι με μανιταρια

Written By penny on Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 | 2:25 μ.μ.

Υλικά
Ι2 κρεμμυδάκια για στιφάδο
60γρ. μπέικον σε φέτες,   κομμένα σε λωρίδες του Ι εκ.
80γρ.  βούτυρο
Ι. κοτόπουλο, κομμένο στα οκτώ . 
100γρ. στρογγυλά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα ή ολόκληρα αν είναι πολύ μικρά
30γρ. αλεύρι
600 ml ζωμό κοτόπουλου
ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Βάζετε τα κρεμμύδια με το μπέικον σε ένα τηγάνι, σκεπάζετε με κρύο νερό και βράζετε. Στραγγίζετε και ξεπλένετε με κρύο νερό. Λιώνετε 6Ογρ. από το βούτυρο σε μια βαθιά πυρίμαχη κατσαρόλα.. Βάζετε σε δόσεις το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα κάτω και τη­γανίζετε για 10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει καλά. Βγάζετε από την κατσαρόλα και σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Χύνετε το λίπος από την κατσαρόλα, αφήνοντας μό­νο 2 κ.σ. Προσθέτετε το μπέικον, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζετε για 3 λεπτά ή ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα και τα βγάζετε. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυ­ρο στην κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακα­τεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά ή ώσπου να πά­ρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτετε σταδιακά το ζωμό τον κοτόπουλου και ανακατεύετε συνεχώς ώσπου να ομογενοποιηθεί και να ζεσταθεί καλά. Μην το βράζετε.
Βάζετε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα  αλατοπιπερώνετε και βάζετε από πάνω το μπέικον, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. 'Όταν πάρει βράση, σκεπάζετε και ψήνετε για 45 λεπτά ή ώ­σπου να μαλακώσει το κοτόπουλο και όταν το τρυπάτε με το πιρούνι να βγαίνουν καθαρά τα υγρά του.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και με μια τρυπητή κουτάλα παίρνετε τα λαχανικά και το μπέικον και τα περιχύνετε από πάνω του. Σκεπάζετε για να μην κρυώσει και, αν χρειάζεται, βράζετε τη σάλτσα μέχρι να αποκτήσει σιροπιαστή υφή. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση τη σάλτσα και την περιχύνετε στο κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι, ζυ­μαρικά ή βραστές πατάτες.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου