Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Αγκιναρες γεμιστες

Written By penny tsoytsoyklari on Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 | 11:41 μ.μ.

Υλικά
4 μεγάλες αγκινάρες,
2 κουτ. σούπας αλάτι,
250 γρμ. μανιτάρια,
150 γρμ. ζαμπόν,
75 γρμ. βούτυρο,
3 κρεμμύόια,
1 σκελί­δα σκόρδο,
χυμό 1 λεμονιού,
αλάτι;
πιπέρι,
1 κουτ. γλυκ θυ­μάρι,
1 ματσάκι μαϊντανό,
2 φέ­τες μπέικον,
1/4 λίτρου ξηρό ά­σπρο κρασί.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και κόβετε τις μύτες από τα φύλλα και τα σκληρά φύλλα, κόβετε τα κοτσάνια. Βράζετε τις αγκινά­ρες σε αλατισμένο νερό 20 λε­πτά. Καθαρίζετε τα μανιτάρια, τα κόβετε. Κόβετε το ζαμπόν σε κύβους, το σοτάρετε σε ζεστό βούτυρο 1 λεπτό. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα προσθέτετε, μετά από 2 λε­πτά περίπου προσθέτετε και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε το αλά­τι, το πιπέρι, το Θυμάρι τον ψι­λοκομμένο μαϊντανό. Πλένετε τις αγκινάρες με κρύο νερό, α­φαιρείτε τα εσωτερικά φύλλα και το χνούδι, τις γεμίζετε με το μίγμα μανιταριών. Τις σκεπάζε­τε με το μπέικον, προσθέτετε το κρασί και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 1800 βαθμούς περ. 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου