Υλικά
4 μεγάλες αγκινάρες,
2 κουτ. σούπας αλάτι,
250 γρμ. μανιτάρια,
150 γρμ. ζαμπόν,
75 γρμ. βούτυρο,
3 κρεμμύόια,
1 σκελίδα σκόρδο,
χυμό 1 λεμονιού,
αλάτι;
πιπέρι,
1 κουτ. γλυκ θυμάρι,
1 ματσάκι μαϊντανό,
2 φέτες μπέικον,
1/4 λίτρου ξηρό άσπρο κρασί.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και κόβετε τις μύτες από τα φύλλα και τα σκληρά φύλλα, κόβετε τα κοτσάνια. Βράζετε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό 20 λεπτά. Καθαρίζετε τα μανιτάρια, τα κόβετε. Κόβετε το ζαμπόν σε κύβους, το σοτάρετε σε ζεστό βούτυρο 1 λεπτό. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα προσθέτετε, μετά από 2 λεπτά περίπου προσθέτετε και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το Θυμάρι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Πλένετε τις αγκινάρες με κρύο νερό, αφαιρείτε τα εσωτερικά φύλλα και το χνούδι, τις γεμίζετε με το μίγμα μανιταριών. Τις σκεπάζετε με το μπέικον, προσθέτετε το κρασί και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 1800 βαθμούς περ. 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
4 μεγάλες αγκινάρες,
2 κουτ. σούπας αλάτι,
250 γρμ. μανιτάρια,
150 γρμ. ζαμπόν,
75 γρμ. βούτυρο,
3 κρεμμύόια,
1 σκελίδα σκόρδο,
χυμό 1 λεμονιού,
αλάτι;
πιπέρι,
1 κουτ. γλυκ θυμάρι,
1 ματσάκι μαϊντανό,
2 φέτες μπέικον,
1/4 λίτρου ξηρό άσπρο κρασί.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και κόβετε τις μύτες από τα φύλλα και τα σκληρά φύλλα, κόβετε τα κοτσάνια. Βράζετε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό 20 λεπτά. Καθαρίζετε τα μανιτάρια, τα κόβετε. Κόβετε το ζαμπόν σε κύβους, το σοτάρετε σε ζεστό βούτυρο 1 λεπτό. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα προσθέτετε, μετά από 2 λεπτά περίπου προσθέτετε και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το Θυμάρι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Πλένετε τις αγκινάρες με κρύο νερό, αφαιρείτε τα εσωτερικά φύλλα και το χνούδι, τις γεμίζετε με το μίγμα μανιταριών. Τις σκεπάζετε με το μπέικον, προσθέτετε το κρασί και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 1800 βαθμούς περ. 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου