Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Χοιρινο μπουτι στο φουρνο με πατατες

Χοιρινο μπουτι στο φουρνο με πατατες

Written By penny tsoytsoyklari on Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013 | 4:32 μ.μ.


Υλικά
1 μπούτι από γουρουνόπουλο (γύρω στο 1 1/2 κιλό)
1/2 φ.τ.  ελαιόλαδο
1 φ.τ. κρασί λευκό, αρετσίνωτο
χυμός 1-2 λεμονιών
λίγο σέλινο
λίγος μαϊντανός
λίγο δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
12 μικρές πατάτες
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον χασάπη να μας ξεκοκαλίσει το χοιρινό μπούτι. Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι, τον χυμό λεμονιών, το σέλινο, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφού πλύνουμε καλά και σκουπίσουμε το μπούτι, το τοποθετούμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 3 ώρες και μετά το τοποθετούμε σε κατάλληλο ταψί. Περνάμε τη μαρινάδα από σουρωτήρι και ρίχνουμε τα υγρά της στο ταψί με το κρέας. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε ολόκληρες γύρω από το μπούτι. Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 2 ώρες, γυρίζοντας το μπούτι κάθε τόσο και βρέχοντάς το με το κρασί και με τη σάλτσα του. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου