Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , , » Σοκολατακια με πραλινα φουντουκιου

Σοκολατακια με πραλινα φουντουκιου

Written By penny tsoytsoyklari on Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013 | 10:57 μ.μ.


Υλικά για 30 σοκολατάκια
200γρ. φουντούκια 400γρ. ζάχαρη ψιλή 8 κουτ.σούπας νερό 280γρ. κρέμα γάλακτος 450γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
Για το βούτηγμα: 200γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
Για το πασπάλισμα: ζάχαρη άχνη κακάο
Εκτέλεση
Για τα σοκολατάκια: Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα φουντούκια και με τα χέρια τρίβουμε και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε την ψιλή ζάχαρη με το νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ξανθή καραμέλα. Προσέχουμε να μην παραψηθεί γιατί θα πικρίσει. "Οταν πάρει χρυσαφί χρώμα η καραμέλα προσθέτουμε στο τηγάνι τα ολόκληρα φουντούκια και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα προσεκτικά την καραμέλα με τα φουντούκια. Προσοχή γιατί καίει πολύ. Απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή σπάτουλας και αφήνουμε για 30 λεπτά να κοκαλώσουν. Σπάζουμε την καραμέλα σε κομμάτια και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τότε την τριμμένη καραμέλα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα. Αφού κρυώσει καλά το μίγμα για τις τρούφες, το βγάζουμε από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας τα χέρια μας ή δύο κουτάλια, όπως μας βολεύει καλύτερα, δίνουμε στρογγυλό σχήμα στις μπουκίτσες μας. Για το βούτηγμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Αφού σχηματίσουμε τις μπαλίτσες της πραλίνας τις βουτάμε με ένα κουτάλι ή με οδοντογλυφίδα στην κουβερτούρα και τις αφήνουμε σε πιατέλα, σχάρα ή λαδόκολλα για να κρυώσουν και να δέσουν. Τέλος, πασπαλίζουμε τα τρουφάκια με άχνη ζάχαρη και κακάο.
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου