Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , » Ψητο μοσχαρι με σαλτσα ανηθου

Ψητο μοσχαρι με σαλτσα ανηθου

Written By penny tsoytsoyklari on Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 | 11:28 μ.μ.

44
Το σιγοψημένσ μοσχάρι με την κρεμώδη σάλτσα άνηθου αποτελεί μια ευχάριστη αλλαγή από τις πιο παραδοσιακές συνταγές Συνοδεύετε υπέροχα με τραγανά, πράσινα λαχανικά κατ φρέσκιες πατάτες.
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά Συνολικός χρόνος 2 ώρες και 15 λεπτά
Υλικά                                                                                                                                                         1 κιλό δεμένο, κιλότο ή νουά μοσχαρίσιο Ι μεγάλο καρότο, κομμένο στα τέσσερα και σε μπαστούνια μήκους 4 εκ. 3 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα Ι κλωνάρι σέλινο, κομμένο σε μπαστούνια μήκους 4 εκ. Ι μεγάλη σκελίδα σκόρδου, κομμένη στα τέσσερα 600 ml ζωμό βοδινού Ι μικρό φύλλο δάφνης 35γρ.ανάλατο βούτυρο 30γρ.αλεύρι Ι 50γρ. κρέμα γάλακτος 10γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή 3γρ. αποξηραμένο
Εκτέλεση                                                                                                                               Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε στο μάτι σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα, χωρητικότητας 2,5lt, λίγο λάδι. Βάζετε το μοσχάρι και το ροδίζετε γρήγορα απ' όλες τις πλευρές, και στις άκρες. Το μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Χαμηλώνετε τη Θερμοκρασία, προσθέτετε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο και τσιγαρίζετε να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτετε το σκόρδο, βάζετε το κρέας πάνω στα λαχανικά και ρίχνετε το ζωμό Θα φτάσει περίπου μέχρι τη μέση του κρέατος. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το δαφνόφυλλο. 'Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και το καπάκι. Σιγοβράζετε στην κουζίνα ή στο φούρνο για 11/2 ώρα, γυρίζοντας το κρέας κάθε 30 λεπτά. 'Ύστερα από 11/2 ώρα ελέγχετε αν έχει μαλακώσει τρυπώντας με ένα κοφτερό μαχαίρι αν χρειάζεται, ψήνετε για άλλα 15-30 λεπτά. Για τη σάλτσα, λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου το μίγμα να πάρει ανοιχτό μπεζ χρώμα. Βγάζετε από το μάτι και αφήνετε να κρυώσει. Μεταφέρετε το κρέας σε μια πιατέλα και το σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί για να μη στεγνώσει. Σουρώνετε 600 ml από τα υγρά της κατσαρόλας ώσπου να σκεπάζει ελαφρά το κοίλο ενός κουταλιού. Ρίχνετε τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε ξανά αν χρειάζεται και σκεπάζετε.Βγάζετε το σπάγκο και κόβετε το κρέας σε φέτες πάχους 3 χιλ. και το περιχύνετε με τον υπόλοιπο ζωμό από το μαγείρεμα για να μην ξεραθεί. Βάζετε λίγη σάλτσα σε μια καθαρή κατσαρόλα ή ένα ρηχό δίσκο. Τοποθετείτε το κρέας στο δίσκο και το καλύπτετε με τη σάλτσα. Σκεπάζετε και το διατηρείτε ζεστό για 5 λεπτά προτού σερβίρετε.
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου