Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , » ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΜΗΛΟΥ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΜΗΛΟΥ

Written By penny on Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 | 10:46 μ.μ.

 
Υλικά
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. σταρένιο αλεύρι
2 κουταλάκια κανέλα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο    
11/2 φλιτζ. φυτικό λάδι
2 φλιτζ. μαύρη
 3 μεγάλα αβγά, σε Θερμοκρασία δωματίου       
1/4 φλιτζ. μπράντι μήλου
4 φλιτζ. χοντροκομμένα καρύδια
2 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και χοντροκομμένα

ΓΛΑΣΟ
1/2 φλιτζ. βούτυρο
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές μπράντι μήλου
1/2 φλιτζ. χυμό μήλου
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
 2 κουταλιές πηχτή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα 33χ22 εκ • Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αλεύρια, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ, το αλάτι και το γαρίφαλο. • Χτυπάτε το λάδι και τη μαύρη ζάχαρη στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε ένα ένα τα αΒγά, περιμένοντας να ενωθεί καθένα με το μείγμα πριν ρίξετε το επόμενο. • Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, χτυπάτε σταδιακά τα υλικά από το μπολ εναλλάξ με το μπράντι. Προσθέτετε τα καρύδια και τα μήλα. • Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Το ψήνετε για 60-70 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που Βυθίζετε στο κέικ να Βγαίνει στεγνό. • Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πάνω σε σχάρα. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. 
ΓΛΑΣΟ • Λιώνετε το Βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα δύο είδη ζάχαρης, το μπράνπ, το χυμό μήλου, το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος. Βράζετε τα υλικά, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το Βράσιμο για 3-4 λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. • Βάζετε το κέικ σε σχάρα μέσα σε ταψί. Του ανοίγετε τρύπες με σουβλάκι και περιχύνετε το σιρόπι.
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου