Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Γαρδούμπα

Written By penny tsoytsoyklari on Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 | 9:09 μ.μ.



Υλικά
2 κιλά αρνίσια συκωταριά
'/z κιλό έντερα καθαρισμένα
2 κιλά πατάτες
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
χυμός 1 λεμονιού
1 ποτήρι νερό 
Εκτέλεση                                  
Πλύντε καλά τη συκωταριά και κόψτε τη σε μεγάλα κομμάτια.
Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μαρινάρετέ τη στο ψυ­γείο για 2-3 ώρες.
Κατόπιν περάστε τα κομμάτια σε βέργα και τυλίξτε τα γύρω γύρω μετα έντερα. Βάλτε στο ταψί σίτα και το­ποθετήστε επάνω τη γαρδούμπα για να ψήνεται και να φεύγουν στο ταψί τα υγρά. Ψήστε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
Κόψτε τις πατάτες και ρίξτε λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το χυμό του λεμονιού και το νερό. Τοποθετήστε τες σε πήλινο σκεύος και βάλτε τες στο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα.
Αφού ψηθεί η γαρδούμπα για 1 ώρα και στραγγίσουν τα υγρά, βάλτε τη επάνω στις πατάτες και συνεχίστε το ψήσιμο για 30 λεπτά.
Σερβίρετε τη γαρδούμπα σε ειδικό καμινέτο με κάρ­βουνα για να διατηρείται ζεστή.
Καλή επιτυχία!!!


SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου