Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , » ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΕΙΚ Μελιού

ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΕΙΚ Μελιού

Written By penny on Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 | 2:16 μ.μ.

                                                                                                   Υλικά

210 γρ. γλυκόπικρη κουβερτούρα  χοντροκομμένη
22/3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. λεπτή ζάχαρη
11/2 φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. κρύο νερό
11/2 φλιτζ. χοντροκομμένα αμύγδαλα                                                                   1 φλιτζ. σταφίδες
1φλιτζ. κουκουνάρια
1 φλιτζ. ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, κομμένη σε λωρίδες, γιατο γαρνίρισμα (προαφετικό)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα 22 εκ. με κούμπωμα.  Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει.  Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.  Βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τη βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε σταδιακά τα .υλικά από το μπολ. Ρίχνετε τη σοκολάτα, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τη φλόύδα πορτοκαλιού.  Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Το ψήνετε για 55-65 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που βυθίζετε στο κέικ να βγαίνει στεγνό.  Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15 λεπτά. Ανοίγετε το κούμπωμα για να ξεκολλήσουν τα τοιχώματα και το αναποδογυρίζετε πάνω σε σχάρα. Αφαιρείτε τον πάτο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.  Γαρνίρετε με τη φλούδα λεμονιού. 
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου