Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , » ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΡΥΖΙ

Written By penny tsoytsoyklari on Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 | 12:34 μ.μ.



                                                                                         Υλικά
1 λίτρο γάλα
3/4 φλιτζ. ζάχαρη  
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 ½ φλυτζ  ωμό ρύζι
2 μεγάλα αβγά + 2 μεγάλους κρόκους
1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1/2 φλιτζ. ξανθές σταφίδες
1/3 φλιτζ. κουκουνάρια
10 χουρμάδες, κατά προτίμηση φρέσκους, χοντροκομμενους
1 κουταλιά ροδόνερο
Εκτέλεση

                                                                                        Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα 22 εκ με τρύπα. • Βράζετε το γάλα σε κατσαρόλα. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το ρύζι και το αλάτι. ανακατεύετε συνεχώς για 10 λεπτά. Στραγγίζετε το γάλα που δεν έχει απορροφηθεί και βάζετε το ρύζι σε μεγάλο μπολ. • Χτυπάτε τα αβγά, τους κρόκους, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τους χουρμάδες και το ροδόνερο στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα. • Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Το ψήνετε για 25-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. • Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15 λεπτά. Το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε ζεστό. Κέικ 22 εκ. • Προετοιμασία: 15' • Ψήσιμο: 25-35' 
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου