Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , , , » Φιλετάκια με Σφολιάτα και Σπανάκι

Φιλετάκια με Σφολιάτα και Σπανάκι

Written By penny tsoytsoyklari on Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 | 12:58 μ.μ.

                                   Υλικά
1 χοιρινό φιλέτο 800 γρ. (στρογγυλό)
1 πλάκα φύλλο σφολιάτα
300 γρ. σπανάκι βρασμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1 κρόκος αβγού
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 κουταλάκι λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώστε το φιλέτο και τηγανίστε το σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι στο φρέσκο βούτυρο μέχρι να μαραθεί, προσθέστε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι λευκό, μοσχοκάρυδο. Βουτυρώστε το φύλλο εσωτερικά και στρώστε το σπανάκι. Προσθέστε το φιλέτο και τυλίξτε τη σφολιάτα σε ρολό. Τοποθετήστε το ρολό σε βουτυρωμένο ταψί και αλείψτε το με κρόκο αβγού (αφού τον έχετε αραιώσει με λίγο νερό). Ψήστε για 35-40 λεπτά σε 200° C μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε φέτες. Το σερβίρετε με πατάτες και λαχανικά. 

SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου