Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , » Μοσχάρι λεμονάτο με αγκινάρες

Μοσχάρι λεμονάτο με αγκινάρες

Written By penny tsoytsoyklari on Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 | 12:24 μ.μ.

                             
Υλικά
1200 γρ. Μοσχάρι
(σπάλα,κιλότο,ή στρόγγύλο)
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
¼ ματσάκι άνηθος
¼ ματσάκι μαίντανός
3 μέτρια καρότα
200 γρ αρακάς
18 αγκινάρες
50γρ. Αλεύρι
λίγο βούτυρο
χυμός 2 λεμονιών
πιπέρι άσπρο
κρέμα γάλακτος
λίγο άσπρο κρασί
4 ποτήρια νερό
3 φύλλα δάφνη
Εκτέλεση
Κόψτε σε μερίδες το κρέας και ζεματίστε το.Αφήστε το να κρυώσει και τσιγαρίστε το με το βούτυρο και όλα τα κρεμμύδια.Ρίξτε το αλεύρι, το αλάτι ,το πιπέρι,τα φύλλα δάφνης και σβήστε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.Προσθέστε 2 ποτήρια νερό και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει για 60 λεπτά.Καθαρίστε τις αγκινάρες και βάλτε τες σε άλλη κατσαρόλα με τα καρότα σε φέτες,τον άνηθο,τον αρακά,το μαίντανό 2 ποτήρια νερό και αφήστε τες να σιγοβράσουν.Δέστε το φαγητό με κρέμα γάλακτος.Σερβίρετε το κρέας με τις αγκινάρες και πασπαλίστε με φρέσκο άνηθο και μαίντανό.
Καλή  επιτυχία!!!   
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου