Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , » Πιροσκι Με Φετα!

Πιροσκι Με Φετα!

Written By penny tsoytsoyklari on Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 | 3:13 μ.μ.

                                                                                      Υλικά


Πρωτο μιγμα
40 γρ. μαγια νωπη
5 γρ. ζαχαρη κρυσταλλικη
300 γρ. αυγα
140 γρ. βουτυρο φρεσκο ευρωπαϊκο
50 ml γαλα φρεσκο
250 ml νερο
1 κιλο αλευρι σκληρο (κοσκινισμενο)
12 γρ. αλατι ψιλο
Δευτερο μιγμα

250 γρ πατατες βραστες
400 γρ φετα π.ο.π.
2 γρ πιπερι λευκο
Εκτελεση

Τοποθετουμε ολα τα υλικα του πρωτου μιγματος  μεσα στο καδο του μιξερ και τα χτυπαμε με το γαντζο μεχρι να ομογενοποιηθουν ολα τα υλικα. Προκυπτει μια μαλακη αφρατη ζυμη.
Αφηνουμε τη ζυμη να ξεκουραστει για 5 περιπου λεπτα.

Στη συνεχεια τη χωριζουμε, κοβοντας τη σε μικρα στρογγυλα μπαλακια.

Ενωνουμε τα υλικα του δευτερου μιγματος.

Ανοιγουμε τη ζυμη πατωντας με την παλαμη του χεριου μας το καθε μπαλακι. Τοποθετουμε στο κεντρο της ζυμης τη γεμιση απο το δευτερο μιγμα. Ομογενοποιουμε τα υλικα και σχηματιζουμε μπαλακια, τα οποια κλεινουμε στο εσωτερικο της ζυμης.

Τοποθετουμε σε ζεστο περιβαλλον και αφηνουμε τη σχηματοποιημενη ζυμη με τη γεμιση να φουσκωσει στο διπλασιο του αρχικου της ογκου περιπου.

Τοποθετουμε σε φριτουρα ζεστη (180oC) και τα τηγανιζουμε μεχρι να παρουν ενα μελι χρωμα. Τα βγαζουμε με κουταλα αραχνη και τα ακουμπαμε σε απορροφητικο χαρτι.                                                                                           Καλη σας Ορεξη! 
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου