Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Χταπόδι ξυδάτο

Written By penny on Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 | 10:18 μ.μ.

                                              
Υλικά
1 χταπόδι, καθαρισμένο, περίπου 1 κιλό
Για το βράσιμο
½ φλ. τσαγιού ξύδι
1 κουταλάκι κόκκοι πιπέρι
1 κουταλάκι κόκκοι μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
Για το μαρινάρισμα
1/3 φλ. τσαγιού ξύδι
½ κουταλάκι θυμάρι ξερό
½ κουταλάκι ρίγανη ξερή
Λίγο πιπέρι, αλάτι αν χρειαστεί
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζετε το χταπόδι, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για το βράσιμο, σε κατσαρόλα και σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι (δεν χρειάζεται νερό ή αλάτι).
Βγάζετε Το χταπόδι και το κόβετε κομμάτια. Το δοκιμάζετε για αλάτι κι αν χρειάζετε το αλατίζετε (το πιο πιθανό είναι να μην χρειάζεται αλάτι). Το βάζετε σε μπολ, μαζί με το ξύδι, το πιπέρι και τα αρωματικά. Προσθέτετε ελαιόλαδο και το φυλάτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες (καλύτερα είναι να μείνει 2 – 3 μέρες).
Για να το σερβίρετε το βγάζετε σε πιατέλα, αρκετά νωρίτερα, γιατί το ελαιόλαδο στο ψυγείο πήζει και χρειάζεται λίγη ώρα να πάρει την υγρή του μορφή, πασπαλίζετε αν θέλετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Ιδανικός μεζές για ούζο ή τσίπουρο. 
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου