Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Θαλασσινό στιφάδο

Θαλασσινό στιφάδο

Written By penny tsoytsoyklari on Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 | 12:08 μ.μ.

Υλικά 
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο 
1 βολβός μάραθου 
1 κόκκινη πιπεριά 
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
800 γρ. ντομάτες 
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό λευκά ψάρια (όπως μπακαλιάρος, γλωσσα, κλπ. ή και οποιαδήποτε θαλασσινά της αρεσκείας σας)
1/2 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός και βασιλικός 


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 6-10 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και σοτάρουμε μέχρι να ευωδιάσουν, περίπου ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το μάραθο και τις κόκκινες πιπεριές και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψάρι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, περίπου για 5 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε μέσα τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεψτε.



SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου