Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Μπουγάτσα!

Written By penny on Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 | 11:25 π.μ.

                                         Υλικά
Εννιά φύλλα κρούστας
Μιάμιση κούπα ψιλό σιμιγδάλι
Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ενάμιση λίτρο φρέσκο γάλα
Μιάμιση κούπα ζάχαρη

Δύο βανίλιες
Λιωμένο βούτυρο ώστε να ποτίσουμε τα φύλλα
Άχνη, κανέλα.

Εκτελεση
Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες μας και ανακατεύουμε συνέχεια και σχολαστικά μιας και κολλάει. Όταν το μείγμα πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα τέσσερα φύλλα κρούστας. Στρώνουμε το πρώτο το αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο, τοποθετούμε το δεύτερο το αλείφουμε με βούτυρο κοκ. Αλείφουμε με ένα πινέλο ώστε να είναι σωστή η ποσότητα, ούτε να ξεχειλίζει, ούτε να είναι το φύλλο στεγνό!
Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω και απλώνουμε πάνω από το μείγμα τα υπόλοιπα πέντε φύλλα, αλείφοντας τα και αυτά, όπως και τα τέσσερα κάτω φύλλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και βάζουμε μέσα το ταψί μας. Σε ένα τεταρτάκι κατά μέσο όρο η μπουγάτσα είναι έτοιμη, θα την δείτε ροδίζει. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και πραγματικά νόστιμη! Δοκιμάστε την, θα σας γλυκάνει πολύ.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου