Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Αγριογουρουνο με Δαμασκηνα!

Written By penny on Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 | 12:01 μ.μ.

                   Υλικα
1 ½ κιλο κρεας αγριογουρουνου.
2 κρεμμυδια
1 φλιτζανι λαδι
1 ½ φλιτζανι κοκκινο κρασι
1 φλιτζανι χυμο πορτοκαλιου
½ κιλο δαμασκηνα χωρις κουκουτσι
1 φυλλο δαφνης
3-4 γαρυφαλα
2 κουταλακια ζαχαρη
αλατι
πιπερι.
Εκτελεση
Πλυντε και στραγγιστε το κρεας.Κοψτετο σε μεριδες και βαλτε το σε ενα μεγαλο μπολ.Περιχυστε το με το κασι και το χυμο πορτοκαλιου.Ριξτε επισης το πιπερι το φυλλο δαφνης θρυμματισμενο και τα γαρυφαλα.Αφηστε το κρεας μεσα σε αυτη τη μαριναδα για ενα βραδυ ή αν δεν εχετε χρονο για 3 ωρες.Στο μεταξυ το γυριζετε αρκετες φορες ,ωστε το κρεας να ποτισει καλα με την μαριναδα.Σε μια κατσαρολα βαλτε το λαδι με τα κρεμμυδια που θα τα εχετε ψιλοκοψει.Αφηστε τα μεχρι να ξανθυνουν.Σταγγιστε το κρεας απο την μαριναδα και βαλτε το και αυτο στην κατσαρολα.Γυριζετε το συνεχως μεχρι να ασπρισει και σβηστε το με την μαριναδα.Σκεπαστε την κατσαρολα και σιγοβραστε το κρεας μεχρι να μαλακωσει.Προς το τελος του βρασμου προσθεστε το αλατι και τα δαμασκηνα.Αφηστε να σιγοβρασουν αλλα 20 λεπτα περιπου.
Καλη επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου