Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » » Πάβλοβα με φρούτα του δάσους

Πάβλοβα με φρούτα του δάσους

Written By penny on Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 | 10:02 μ.μ.

                                                                                                              Υλικά 
4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
ελάχιστο αλάτι
250 γραμμ. ζάχαρη
2 κ.κ. κορν φλάουερ
1 κ.σ. άσπρο ξίδι
μερικές σταγόνες υγρή βανίλια
300 γραμμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
2 φλιτζ. φρούτα του δάσους                                                             1 σφηνάκι Grand marnier                                                                                                        Εκτελεση                                                                                                                                           Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Βάζουμε σε ένα μπολ τα φρούτα του δάσους με το Grand marnier και το ξύσμα πορτοκαλιού για να μαριναριστούν. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί καλά και να σχηματιστεί μαρέγκα που να γυαλίζει και να κάνει κορυφές. Πασπαλίζουμε με κορν φλάουερ και ρίχνουμε το ξίδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε σε ταψί 23 εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί πασπαλισμένο ελαφρά με κορν φλάουερ. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150oC και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα, με ανοιχτή την πόρτα, ώσπου να κρυώσει. Γαρνίρουμε την πάβλοβα με σαντιγί και σκεπάζουμε με τα φρούτα του δάσους.                                                                        
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου