Υλικά
½ κιλό φασόλια γίγαντες
1 κρεμμύδι
ντοματοχυμός
½ φλυτζάνι λάδι
μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε με 2-3 νερά τους γίγαντες και τους βάζουμε να μουλιάσουν από το βράδυ.
Τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό να τους σκεπάζει καλά. Η φωτιά είναι δυνατή στην αρχή, μόλις αρχίσει η βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για καμιά ώρα περίπου με μισόκλειστο καπάκι για μια περίπου ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ρίχνουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε με κρύο νερό και βγάζουμε ό,τι φλούδι έχουν βγάλει. Τους αδειάζουμε στο ταψί.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με ντοματοχυμό το λάδι, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο .
Σκεπάζουμε με ζεστό νερό .Ψήνουμε στους 180 βαθμους για μισή ώρα.
Καλή επιτυχία !!!
½ κιλό φασόλια γίγαντες
1 κρεμμύδι
ντοματοχυμός
½ φλυτζάνι λάδι
μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε με 2-3 νερά τους γίγαντες και τους βάζουμε να μουλιάσουν από το βράδυ.
Τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό να τους σκεπάζει καλά. Η φωτιά είναι δυνατή στην αρχή, μόλις αρχίσει η βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για καμιά ώρα περίπου με μισόκλειστο καπάκι για μια περίπου ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ρίχνουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε με κρύο νερό και βγάζουμε ό,τι φλούδι έχουν βγάλει. Τους αδειάζουμε στο ταψί.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με ντοματοχυμό το λάδι, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο .
Σκεπάζουμε με ζεστό νερό .Ψήνουμε στους 180 βαθμους για μισή ώρα.
Καλή επιτυχία !!!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου